Kirurgian Edistämissäätiö s.r /KES on organisaatio, joka tukee pyrkimyksiä edistää kirurgista tietoa, taitoa ja tutkimusta Suomessa. Käytännössä säätiö tukee kirurgian kehitystä myöntämällä apurahoja ulkomaiseen kliiniseen koulutukseen yhdessä Kirurgiyhdistyksen kanssa. Sen lisäksi säätiö järjestää vuosittain kirurgiylilääkäri -seminaarin, joka käsittelee kirurgiseen toimintaan vaikuttavia yhteiskunnallisia ilmiöitä, kirurgikoulutusta ja terveydenhuollon lainsäädäntöä. Kirurgian Edistämissäätiö on perustettu vuonna 1988. Kirurgian Edistämissäätiöllä on 9-henkinen hallitus, jonka valitsee Suomen Kirurgiyhdistys.


Hyvä kirurgiylilääkäri,

Valtakunnallinen Kirurgian Edistämissäätiön ja Suomen Kirurgiyhdistyksen vuosittain järjestämä Kirurgiylilääkäri -seminaari toteutetaan hybriditapahtumana Helsingissä hotelli Scandic Grand Centralissa (rautatieaseman vieressä) perjantaina 6.10.23 klo 9.00 – 15.30 salissa Saarinen.

Seminaarin mielenkiintoisessa ohjelmassa on kaksi ajankohtaista aihetta: erikoislääkärikoulutus ja SOTE:n vaikutus kirurgisten potilaiden hoitoon. Molemmat asiat ovat kirurgisten yksiköiden arjen keskiössä, joten ylilääkärien/ apulaisylilääkärien lisäksi kokoukseen ovat lämpimästi tervetulleita myös koulutusvastuulääkärit tai muut kirurgien erikoislääkärikoulutuksesta kiinnostuneet kollegat. Jatkossakin koulutusvastuulääkärit ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan, koska seminaarin  ”kestoaihe” on erikoislääkärikoulutus.

Vuoden 2023 erikoistumisselvityksen raportti on työn alla ja lisätään sivustolle myöhemmin ja se esitellään Kirurgiylilääkäri -seminaarissa pe 6.10.2023.

Rekisteröidy 6.10.2023 seminaariin kuvalinkin kautta.

KES hallitus 2023


Juha Saarnio, pj
gastrokirurgia

Johanna Laukkarinen, varapj 
gastrokirurgia

Teppo Järvinen 
ortopedia

Outi Kaarela 
plastiikkakirurgia

Kari Syvänen
urologia

Pirkka Vikatmaa (SKY:n pj)
verisuonikirurgia

Malin Sund (SKY varapj)
gastrokirurgia

Toni Seppälä (SKY:n I sihteeri)
gastrokirurgia

Kirsi Kuusela-Rikka, asiamies
toimisto, käytännön asiat
s-posti: toimisto@kirurgiyhdistys.fi